Babylonstoren

Babylonstoren

Met de Simonsberg, Du Toitskloof en Franschoek. Mountains als uitzicht, is de Babylonstoren tuin gewoon adembenemend. Reeds in 1692 opgericht, maar ongeveer 10 jaar geleden werd dit domein in handen genomen door Karen Roos, een voormalig magazine producent. Haar passie in de Cape Dutch architectuur en wijn leidde tot een authentieke en toch eigentijdse restauratie die de boerderij in de toekomst projecteert.

De tuin van Babylonstoren keek naar het verleden om inspiratie op te doen, voort komend uit de Company’s Garden of Cape Town, die in de jaren 1600 passerende schepen voedsel leverde aan de Kaap. Alle, meer dan 300 variëteiten, planten in de tuin zijn eetbaar of hebben een medicinale waarde, alles van bloedsinaasappelen tot asperges, paddenstoelen en kaki's die de twee restaurants van de boerderij bevoorraden: Babel en the Greenhouse.

Met 88 hectares, waar van 217 are onderwijnstokken, groeit Babylonstoren met 13 verschillende druivensoorten. Dit met de hoogste wijnstokken voor pinot noir en chardonnay, die op Simons berg liggen op ongeveer 600 meter bovenzeeniveau.

Onder leiding van keldermeester Charl Coetzee en wijnmaker Klaas Stoffberg leidde de oogst van de boerderij 2011 tot de eerste botteling van wijn onder het label Babylonstoren. De wijnen zijn trouw aan het gebied en tonen elegantie, balans en zijn zo natuurlijk mogelijk gemaakt.

 

Terug naar blog