Bourgondisch Goud

Bourgondisch Goud

Wij gaan graag voor een goed gevulde wijnkelder, een wijngoudmijn. Met wat erin? In elk geval de Chardonnay der Chardonnays. Goud in vloeibare vorm. Jawel, we zijn in Bourgogne.

Oké, we starten even doodeenvoudig. In Bourgogne heb je heel zwart-wit gezegd twee druiven die ertoe doen: Pinot Noir voor rood en, je raadt het al, Chardonnay voor wit.

Denk jij bij Côte d’Or nog aan chocolade? Niet doen. Dit is namelijk ook de naam van een van ’s werelds fijnste wijnplekken, gelegen ten noorden én ten zuiden van het Bourgondische stadje Beaune.

Een toepasselijke naam, want dit is wat je noemt de goudkust van Bourgogne. In het noordelijke deel staat vooral Pinot Noir aangeplant, in het zuidelijke deel gooit Chardonnay de hoogste ogen.

Dit zuiden draagt de naam Côte de Beaune en vooral hier komen Chardonnays vandaan waar je je glas bij uitlikt. Zoals die uit de beroemde gemeentes Puligny-Montrachet, Chassagne-Montrachet, Saint-Aubin en Meursault. Het zijn wijnen met elegantie en finesse.

De een nog verleidelijker dan de ander. Daar hangt natuurlijk ook een bijpassend prijskaartje aan en de kleinere oogsten, zoals in 2021, helpen daar helaas niet bij.

In ons gamma kunt u de wijnen van André Bonhomme (Viré-Clessé Cuvée Spéciale en Viré-Clessé Vieilles Vignes) en de prachtige Grand Régnard Chablis van Maison Régnard terugvinden.
 
 
Terug naar blog