Chinese kunstenaar Xu Bing creërt label Château Mouton Rothschild 2018

Chinese kunstenaar Xu Bing creërt label Château Mouton Rothschild 2018

Zoals elk jaar (sinds 1945) wordt een beroemde kunstenaar uitgenodigd om het label van Château Mouton Rothschild te creëren. Het gaat daarbij telkens om een origineel werk dat in alle vrijheid is bedacht.

Het label voor de jaargang 2018 werd door de eigenaars van Château Mouton Rothschild toevertrouwd aan de Chinese kunstenaar en schrijver Xu Bing (65).

Commentaar van de eigenaars van de 1er Grand Cru Classé uit Pauillac:
“Het werk van de kunstenaar weerspiegelt de illusoire pracht en praal van verschijningen, geïllustreerd door zijn “vierkante woord kalligrafie” dat lijkt op traditionele Chinese tekens maar in feite gewoon is samengesteld uit de letters van ons Latijnse alfabet. Xu Bing drukt zo zijn taalkundige creativiteit uit om een uniek script uit te vinden.”

Het label van de recentste jaargang, millésime 2018, vertaalt deze verstrengeling van culturen door de twee woorden “Mouton Rothschild” voor te lezen. Deze Xu Bing-figuren zijn zo ontworpen dat ze zich achter elkaar verschuilen en tegelijk ontsluieren aan de aandachtige lezer, net zoals de aroma’s van een grote wijn slechts laagje per laagje worden onthuld.

Hoe “Mouton Rothschild” lezen? © Xu Bing Studio

 Bron: DM Vino

Terug naar blog