Oh, Oostenrijk!

Oh, Oostenrijk!

Het land van besneeuwde bergtoppen en koele meren is ook het land van frisse wijnen als Grüner Veltliner en Riesling. Klinkt misschien wat koud, maar het zijn juist hartverwarmende smaken die de Oostenrijkse wijnmakers ons aanbieden. Vooral nu. We willen het voorjaar in het glas ruiken. Gras, bloemen, kruiden van de Alpenweide. 

Wist je dat Oostenrijk maar 1 procent van de wereldproductie van wijn voor zijn rekening neemt? Maar het kleine beetje dat er is, is van topkwaliteit.

In ons aanbod vind je vanaf nu ook Wohlmuth. De wijngaard (Ried) van de familie Wohlmuth is steil, heeft een bodem van leisteen, en geniet van warme dagen en koele nachten.

Perfect voor de Sauvignon Blanc druif om superaroma’s te ontwikkelen. De Sauvignon Blanc Sudsteiermark werd bekroond met 98 punten door Wine Enthusiast vanwege de frisheid en diepgang. Met smaken van gekonfijte limoen, grapefruitschil, citrusblad, brandnetel en engelwortel.

Bron: Winelife

 

"Uit mijn persoonlijke collectie heb ik een paar maanden geleden nog heerlijk genoten van de Sauvignon Blanc Sudsteiermark 2015. Zo een diepgang, frisheid en de zekerheid dat deze nog een paar jaar mooi kan verouderen. Prijs / Kwaliteit geweldig!"

- Duncan

Terug naar blog