Weingut Maximin Grünhaus - Moezel - Duitsland

Weingut Maximin Grünhaus - Moezel - Duitsland

Maximin Grünhaus is een prestigieus wijnhuis gelegen in de Moezelregio, beroemd om zijn uitmuntende Rieslings. Het wijnhuis heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd, en het bezit drie vooraanstaande wijngaarden: de Herrenberg, Bruderberg en Abtsberg.

Elk van deze wijngaarden heeft zijn eigen unieke karakter en draagt bij aan de diversiteit en kwaliteit van de wijnen van Maximin Grünhaus.

 

Herrenberg

De Herrenberg-wijngaard strekt zich uit over 19 hectare en is gelegen op een steile helling met een optimale zuid-zuidwestelijke blootstelling aan de zon.

De bodem bestaat voornamelijk uit rode leisteen, wat bijdraagt aan de minerale rijkdom van de wijnen. Wijnen uit de Herrenberg-wijngaard staan bekend om hun frisse zuurgraad, elegante fruitigheid en het vermogen om mooi te verouderen.

Ze vertonen vaak aroma's van citrusvruchten, perzik en subtiele kruidigheid.

 

Bruderberg

De Bruderberg is de kleinste van de drie wijngaarden, met slechts 1 hectare aan wijnstokken. Deze wijngaard ligt direct naast de Abtsberg en deelt veel van de gunstige groeicondities.

De bodem is een mix van blauwe en rode leisteen, die zorgt voor wijnen met een verfijnde mineraliteit en een lichte, delicate structuur.

De wijnen zijn zeldzamer en worden zeer gewaardeerd vanwege hun finesse en balans.

 

Abtsberg

De Abtsberg-wijngaard, met zijn 14 hectare, is misschien wel de beroemdste van de drie.

Deze wijngaard is al eeuwenlang beroemd om zijn uitzonderlijke wijnen. De bodem bestaat uit blauwe leisteen, en de wijngaard heeft een steile helling met een perfecte zuid-zuidoostelijke oriëntatie, wat resulteert in een optimaal microklimaat.

De wijnen zijn intens en complex, met een uitmuntende balans tussen fruitigheid en mineraliteit.

 

 

 

 

Moest je nog niet overtuigd zijn, kijk dan even naar wat Konstantin Baum (MW) zegt over één van de wijnen van Maximin Grünhaus. ;-)

 

Terug naar blog